top of page
Image by Vyshnavi Bisani
Image by Vyshnavi Bisani
Image by Vyshnavi Bisani

PIŠKOTKI 
 

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov učinkovitejše. Gre pravzaprav za shranjevanje vaših nastavitev za spletno stran, kot je npr. naslov, izbira želenega jezika. Piškotki torej omogočajo,  da stran prikaže informacije prilagojene vašim potrebam. Informacija je lahko shranjena samo v primeru, če to omogočite vi – spletne strani ne morejo pridobiti pristopa informacijam, če ga vi niste odobrili, prav tako ne morejo pristopiti drugim datotekam na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta se uporabljajo naslednji piškotki (angl. cookies):
 

 1. Nujno potrebni piškotki
  Omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, …).
   

 2. Analitični piškotki
  Potrebujemo jih za spremljanje obiska in vedenje na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje. Na podlagi zbranih podatkov ni mogoča identifikacija uporabnikov, zbrani podatki pa se uporabljajo izključno za statistične namene. To spletno mesto uporablja Google Analytics.
   

 3. Tržni piškotki
  Ti piškotki zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve sta razvidna iz naslednje tabele:

 

 

 

 

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Opera

Safari

Politika piškotkov se lahko kadarkoli spremeni in se posodobljena verzija ponovno objavi na spletnem mestu www.content-first.si

Za kakršnakoli podrobnejša vprašanje o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@content-first.si

piškotki.JPG
bottom of page